Postat de: Camelia | 29/07/2010

“Soft skills”- aranjarea tacamurilor pe masa

Cum se aranjeaza masa si cum se mananca cu tacamurile?

Sunt sigura ca v-ati intrebat cel putin o data lucrurile astea :) drept pentru care, in articolul de azi, am sa fac o incursiune  in acest subiect si prezint principii generale de aranjare si folosire a tacamurilor.

In primul rand trebuie sa stiti faptul ca modul in care se aranjeaza masa este influentat de criterii precum:
ora de servire (mic dejun, pranz, cina)
cadrul de servire (acasa, la restaurant, petrecere)
meniu (ex. meniu pe baza de peste, finger food etc.)
criterii regionale/etnice (stil american, stil european, stil asiatic etc.)

In al doilea rand, nu uitati ca tacamurile pentru fiecare fel de mancare se aseaza in ordinea utilizarii lor, dinspre exterior spre interior.

Si pentru ca imi place “puterea exemplului”, va prezint un model concret de aranjare a tacamurilor pentru o cina formala:

Mai multe informatii despre tacamurile necesare unei mese de pranz, puteti citi dand click aici.

[PS. mai multe articole despre eticheta la masa si "soft skills" de organizare voi posta pe cameliaminisan.blogspot.com.  Contul de wordpress (corturi.wordpress.com) il voi folosi pentru articole legate de evenimentele in aer liber si evenimentele culinare. ]


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Categorii

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: